Kesäleirit järjestetään SRL:n ohjeiden mukaisesti

18.5.2020

Valtioneuvosto on linjannut rajoitusten purkamista ja hybridistrategiaa koronavirustilanteessa. 


Suomen ratsastajainliitto SRL ohjeistaa jäsentalleja

SRL:n ohje: 
"Lievennykset mahdollistavat ratsastuksessa monenlaisen toiminnan käynnistämisen. Kaikessa toiminnassa tulee ottaa huomioon turvaetäisyydet ja hygieniaohjeistus sekä kokoontumisrajoitus, joka lieventyy 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen.

Rajoitusten vaiheittainen purkaminen mahdollistaa ratsastuskoulujen lähes normaalin toiminnan. Lähes normaalilla tarkoitamme sitä, että kaikessa toiminnassa tulee edelleen noudattaa hygieniaohjeistuksia sekä talleille jo muodostuneita hyviä käytänteitä esim. turvavälien suhteen. Viranomaismääräykset huomioon ottaen 1.6. alkaen ei ole nähdäksemme estettä ratsastusleirien järjestämiselle tai tuntitoiminnan palauttamisesta normaalille tasolle."Ylirannalla järjestellään tilat väljemmiksi

Ylirannan ratsutilalla tehdään järjestelyjä koronavirustilanteesta johtuen, jotta voidaan taata leiriläisten ja henkilöstön turvallisuus mahdollisimman hyvin. Muun muassa käsien pesupaikkoja lisätään ja tehostetaan leiritilojen siivoamista. Ruokailutilat laajennetaan aulaan ja huoneissa yöpyvien määrää rajoitetaan. Leiritoimintaa järjestetään mahdollsimman paljon ulkotiloissa, jotta turvaetäisyydet säilyvät.

Ylirannan kesäleireille osallistuvat saavat leirikirjeen, jossa ohjeistetaan myös henkilökohtaisten varusteiden osalta.

SRL muistuttaa, että pandemia ei ole vielä ohi ja rajoituksia saatetaan tiukentaa uudelleen, SRL seuraa tilannetta herkeämättä.
SRL tiedote: https://www.ratsastus.fi/uutiset/rajoitusten-purkaminen-ja-ratsastustoiminta/