Ylirannan Ratsutilan henkilöstö

Ylirannan ratsutilan omistaa ja siitä vastaa Anne Perätalo. Päätoimisena opettajan toimii Jenni Jormakka. Hänen sijaisenaan sekä lasten-, alkeis- ja lauantaituntien pitäjänä toimii ratsastuksenohjaaja Anne Tikka. 

Tallin toiminta vaatii myös monen muun henkilön työpanosta. Tallillamme pyöriikin myös osa-aikaista henkilökuntaa: tallipäivystäjiä, ilta- ja aamutallien tekijöitä sekä paljon reippaita talliapulaisia.

Leirien aikana väkeä on enemmän, kun mukana ovat leiri-isoset ja talliavustajat.

Lisäksi tallillamme pyörivät ihanat ja sosiaaliset tallikissamme Onni, Harmi ja Söpö sekä Annen vanha kissa Pippuri ja lapsirakas saksanpaimenkoira Luukas.

Anne Perätalo

Anne vastaa tallin toiminnasta. Hänen mielestään ratsutilan hoidon tärkeimpiä asioita ovat hevosten hyvinvointi, ihmisten viihtyvyys ja turvallisuus. Anne on luonut Ylirannalle hyvän ja positiivisen hengen, jossa kaikki tervehtivät ja auttavat toisiaan. Hevoset tekevät töitä innokkaana ja mielellään.

Annelta ei ideat lopu, ja hän on luonut Ylirannasta myös leiritallin, joka on vuodesta toiseen ympäri Suomea tulevien leiriläisten suosiossa. Myös viikonlopun täysihoitoleirit sennuille, junnuille ja äiti-lapsi -ryhmille ovat erittäin suosittuja. 

Anne on harrastanut hevosia pienestä asti ja hänellä on erinomaiset hevosmiestaidot. Oma talli oli haaveena jo nuoresta pitäen. 

Hän rakensi Ylirannan ratsutilan liki tyhjästä, kun hän osti talon ja tilan maat vuonna 1999. Hän hankki ensimmäisen tallirakennuksen Puolangalta ja siirsi sen tilalle sekä rakennutti ratsastuskentän. Tässä tilassa ratsastuskoulu aloitti toimintansa vuonna 2000. Aloittaessaan ratsastuskoulun käytössä oli 10 hevosta.

Ratsastuskoulun toiminta laajeni, kun hän vuonna 2004-2006 rakennutti maneesin ja maneesitallin. Samalla ylätalli jäi pääasiassa yksityishevosten käyttöön.

Vuosien varrella Anne on laajentunut tilan toimintaa. Yhdessä Iin hevosharrastajien kanssa on rakennettu maastoreitit sekä upea maastoesterata. Hevosille on rakennettu lisää suuria tarhoja ja kesäisin ne laiduntavat isoilla laitumilla lähellä Ratsutilaa. Pääsevätpä ne treenaamaan lihaksiaan uittoaltaassakin! Alatallin jatkoksi nousi vielä pikkutalli vuonna 2014, ja siellä asuvat pääasiassa Annen ja Anssin ravihevoset. Raviurheilu onkin Annen harrastus ja hän treenaa parhaillaan ravureitaan kilpailukuntoon. 

Anssi Wiik

Lisätietoja tulossa

Jenni Jormakka 

Jenni Jormakka on  pääasiassa valmentanut yksityisratsukoita enimmäkseen esteratsastuksessa ja käynyt myös Ylirannalla valmentamassa kisaajiamme. Hän on valmentanut myös aiempaa ratsastuksenohjaajaamme Kati Kemppaista.

Jennin oppilaiden menestyksestä ehkä suurin ja tuorein on viime vuoden HIHS:n junioriluokissa voiton ja sijoituksen saanut Fanny Korkiakoski. Jennin valmennettavat ovat saaneet useita mitaleja Pohjois-Suomen aluemestaruuksissa ja menestyneet aina seuratasolta kansallisiin ja kansainvälisiin 130 cm luokkiin asti. Jenni on itse kilpaillut 130 cm tasolle Suomessa ja ulkomailla sekä kouluttanut ja kilpailuttanut nuoria hevosia useamman vuoden ulkomailla.

Jenni on viittä vaille valmis ratsastuksenopettaja ja hän opiskelee myös agrologiksi.

Jenni aloitti Ylirannalla 1.7.2019.

Anne Tikka

Anne on ohjaajana rauhallinen, mutta myös päättäväinen ja kannustava. Hän osaa opettaa, kuinka hevosta taivutetaan ja miten nurkkakummitukset taltutetaan. 

Anne valmistui 2018 keväällä ratsastuksenohjaajaksi. Ylirannalla hän aloitti työt heinäkuussa 2018. 

Annen hevosharrastus alkoi nuorena Oulun alueen ratsastuskouluilla ja siitä pikkuhiljaa hän siirtyi hoito- ja vuokrahevosiin. Hevoskärpänen purikin yllättävän lujasti ja peruskoulun jälkeen hän hakeutui Pudasjärvelle ohjaajatutkintoon. Keväällä 2018 hän valmistui ratsastuksenohjaajaksi. Tulevaisuudessa hän haluaa perehtyä kengityksen saloihin.

Anne omistaa suomenhevosruuna Möykyn, jonka kanssa hän treenaa monipuolisesti. Tarkoitus olisi päästä starttaamaan raveissa ja mahdollisuuksien mukaan kisata myös ainakin esteratsastuksessa. Aika näyttää mihin parivaljakko päätyy! Möykyn touhuja voi seurata Instagramissa nimellä team.moykkarit